Konaklama

Tüm konaklamalar şehir merkezinde yer alan Iğdır Üniversitesi’nin Karaağaç Kampüsü’nde bulunan Uygulama Oteli’nde yapılacaktır. (Detaylı bilgi için https://uygulamaoteli.igdir.edu.tr/).

Uygulama oteli, katılımcıların etkinlik dışı saatlerinde sosyal ihtiyaçlarını giderebileceği şehrin en işlek rekreasyon alanına (yerel halk arasında Vali Yolu Caddesi olarak bilinmekte) 250 m uzakta yer almaktadır.

Iğdır şehir merkezinde bulunan uygulama oteli Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı’na 15 km uzakta yer almaktadır. Şehirlerarası otobüs firmaları otelin önünden geçmektedir. Güvenli turizm sertifikasına sahip olan otel, bilimsel etkinliklerin verimli bir şekilde gerçekleştirilmesi için gerekli fiziki alt yapıya sahiptir. Açık büfe kahvaltı sistemine göre hizmet veren otel, 22 balkonlu, 22’si balkonsuz olmak üzere 44 odadan oluşmakta ve 84 kapasitelidir.

Etkinlik Yeri (teorik dersler)

Etkinlikler Iğdır Üniversitesi’nin Iğdır şehir merkezinde bulunan Karaağaç Kampüsündeki Sağlık Meslek Yüksek Okulu’nun bünyesinde bulunan derslikte yapılacaktır. 4 kattan oluşan bina çok amaçlı olarak kullanılabilecek özelliğe sahip olmasının yanı sıra etkinliklerin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi adına her türlü fiziksel imkanlara sahiptir.

Not: Otel, etkinliklerin yapılacağı derslikle aynı bahçede olması nedeniyle yürüme mesafesindedir.

Etkinlik Yeri (Uygulamalı dersler)

​Etkinlikler kapsamında Ağrı Dağı'nın Korhan Yaylası'nda ve Ahura Vadisi'nde katılımcıların etnografiyi uygulamalı bir şekilde tecrübe edebilmeleri için bilimsel gezi ve saha çalışması yapılacaktır. Bu bağlamda Ağrı Dağı’nın kadim sakinleri konargöçerler ziyaret edilecek, araştırmacılar hem katılımcı gözlemi bizzat tecrübe etmeleri hem de saha çalışması  sırasında yapılacak mülakatlara katılımları sağlayacaktır.